Leerprogramma ‘Know How to the people’

Leerprogramma van de Kracht in NL Academie

Bert ter Avest van Twynstra Gudde biedt in de Kracht in NL Academie het leerprogramma Know How to the people’ aan. Ter Avest deelt de kennis van Twynstra Gudde graag met de lezers van Tijdvoorsamen.nl.

‘We staan aan de vooravond van grote veranderingen. Na een kleine 70 jaar verzorgingsstaat zijn burgers meer dan ooit op zichzelf aangewezen. Juist nu moeten we over heel veel vraagstukken opnieuw nadenken, en vinden we onze eigen kracht (opnieuw) uit. Die transitie vraagt om een kleinere schaal van plannen, om meer participatie van burgers en een overheid die eerder “faciliteert” dan bepaalt. Voor burgers, overheden en bedrijven is het vormgeven van deze transitie een uitdaging. Allianties bouwen waarin door kennis en kracht te delen samen ambities worden gerealiseerd. Pas wanneer mensen zich met elkaar verbinden en ideeën bij elkaar brengen, zullen initiatieven uitmonden in afspraken over concrete acties. Samenwerken zorgt voor beweging, samenwerken versterkt ambities.’

Know How to the People!
Kennis & Kracht delen, dat doe je samen. Op de onderstaande infographic Know How zie je welke kennis wij als alliantiebouwers hebben opgebouwd. Wij begonnen met onze gereedschapskist met daarin onder andere ons motto ‘Alliantie vormt Ambitie’. Hoe vaak gaat ’t daar al niet verkeerd! Niet eerst luisteren naar wat mensen willen, maar ambitie als aanbod en mensen die daar dan ‘iets’ mee moeten.

Als alliantiebouwers breng je mensen en ideeën samen, en help je mensen om dat te verbinden tot initiatieven in de vorm van afspraken over concrete acties. Ook als alliantiebouwers vormden we een alliantie van Alwin Bakker, provincie Gelderland; Hubert Maljaars, Wageningen Universiteit; Anne Marth Kuilder, Adviestalent/Geen Kunst; Joost Voerman en Bert ter Avest, Twynstra Gudde. De Know How die wij zo hebben opgebouwd delen we met mensen via ons leerprogramma als onderdeel van de kennisacademie Kracht in NL.’ 

 

1
reacties op dit artikel
Lia van den Broek dinsdag 12 augustus 2014 om 11:58

helemaal goed, dit initiatief en mijn vraag is dan ook, is er een leerprogramma in de vorm van zeg het maar studie, praktijk, en waar lees ik er meer over? Welke alliantiebouwers zijn er bijvoorbeeld in mijn gemeente of heten die dan anders. Ik woon in Groningen.
M.vr.gr. Lia
*
*
*

DOWNLOAD NU

BURGERCOÖPERATIES IN OPKOMST